Home
Header Image Login
Inter - Arbo
Lenniksebaan 1358
B-1602 Vlezenbeek
Tel: +32 2 569 28 90
Fax: +32 2 567 08 14
info@inter-arbo.be
BE 0885.741.840
Contact Email

Join Us on Facebook!

Tuintips Hagen

Een haag dient eerst en vooral als scheiding tussen de buren en als windscherm. Er zijn zoveel keuzemogelijkheden, van bladhoudend tot bladverliezend, van hoog naar laag, van groen naar geel, rood of gevlekt van bladgewas naar coniferen, van strakke haag naar los scherm… Belangrijk is dat U de juiste keuze maakt voor uw tuin.

Beuk, laurier, liguster, taxus en thuya zijn zowat de klassieke, meest aangeplante hagen. Maar er zijn er veel meer, ook vele groenblijvende heesters zijn perfect als haag te gebruiken. Zoals o.a. Eleagnus, Photinia, Prunus lusitanica, Viburnum, vuurdoorn, Cotoneaster franchettii.

Het tijdstip van aanplanten van een haag gebeurt in functie van de plantenkeuze en het budget. In principe kan men beuk aanplanten vanaf half oktober tot half april omdat het merendeel nog steeds op blote wortel wordt verhandeld. Buiten deze periode moet men potgekweekte planten aankopen, welke duurder zijn dan deze op blote wortel. Haagplanten die met een wortelkluit verhandeld worden zoals coniferen en laurier, kan men al vanaf half september planten en dit tot eind april. Ook buiten deze periode moet men potgekweekte planten aankopen, die ook iets duurder zijn.
Sommige haagplanten zijn gans het jaar door verkrijgbaar omdat zij enkel in pot worden verhandeld zoals bijvoorbeeld de Photinia.
Omdat een haag aanplanten ook budgettair gezien een belangrijke beslissing is, helpen wij U graag de juiste keuze te maken.

In de kwekerij kan U een bezoek brengen aan ons voorbeeldhagenpark met meer dan 40 soorten hagen, gaande van lage tot hoge. Zo kan U gemakkelijk de juiste keuze maken.
Voor een volledige plantenlijst kijk ook eens naar Assortiment/Hagen.