Home
Header Image Login
Inter - Arbo
Lenniksebaan 1358
B-1602 Vlezenbeek
Tel: +32 2 569 28 90
Fax: +32 2 567 08 14
info@inter-arbo.be
BE 0885.741.840
Contact Email

Join Us on Facebook!

Tuintips Hanging Baskets

De typische Engelse hanging baskets fleuren nu in iedere gemeente en stad, de straten op. Een prachtig zicht!
Maar ook thuis willen we graag genieten van deze bloemenpracht. Het hoeft daarom niet direkt een grote hanging basket te zijn, zoals in de straten. Het kan ook kleiner. Een ijzeren mand, een gevlochten wilgetenen mand of een plastiek hangpot.

Het opvullen doe je met een kwalitatieve potgrond.( in de handel verkrijgbaar met reeds meststoffen en Terracottem doorgemengd)
Naargelang de inhoud en de diameter van de pot plant men meerdere zomerbloeiers in de basket. Pas uw plantenkeuze aan indien U de basket in volle zon of meer in de schaduw hangt.
Ook in het najaar of winterperiode kan de hanging basket gevuld worden met allehande plantjes zoals euonymus, klimop, winterheide, hebe, kleine sparretjes, skimmia, viooltjes en ook bloembollen. Zo heeft U ook in die tijd van het jaar een kleurrijk welkom naast de voordeur hangen.

Het succes van de baskets staat of valt met de verzorging die U eraan besteedt.
De zomerbaskets geeft U iedere dag water, ook als het regent.(Meestal is die regen niet genoeg) Zorg wel dat er voldoende drainagegaten voorzien zijn, zodat overtollig water kan weglopen. Vanaf de zesde week na de aanplant, moet U iedere week een vloeibare meststof aan het gietwater toevoegen.
De winterbaskets geeft U eenmaal per week water. In de winter verdampt het water in de potgrond niet zo snel en de planten verbruiken ook minder water. Meststof geven hoeft niet.

Indien U nog vragen heeft, kan U ons deze gerust stellen of mailen. Wij helpen U graag met handige tips en goede raad.